Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Школярі Ужгорода дізнавались як поєднуються податки і сучасні сервіси

, опубліковано 04 грудня 2019 о 16:36

Сьогодні, у рамках проведення Дня відкритих дверей, школярі Лінгвістичної гімназії ім. Т. Г. Шевченка завітали в «закулісся» податкових органів міста – управління у м.Ужгороді ГУ ДПС у Закарпатській області.

Керівник управління  – Марія Бадида, розповіла молоді про діяльність очолюваного відомства, бюджетно-податкову політику держави, механізми оподаткування, елементи податків, як необхідні складові економічного розвитку нашого міста, регіону та країни.

– Розуміючи заради чого сплачують податки, і чому вони є основою добробуту держави та суспільства, ви зможете усвідомити необхідність їх сплати, а з часом, коли ви станете повноцінними учасниками податкових правовідносин, набудете практичного досвіду економічної поведінки і взаємодії з податковими органами, зможете використовувати свої знання як у повсякденному житті, так і в майбутній діловій кар’єрі, – звернулась до школярів головний податківець Ужгорода.

На зустрічі молодь була активною, цікавилась оподаткуванням отриманих коштів закордоном, заробітку в Інтернеті, мірою покарань за ухилення від оподаткування тощо.

Даючи обґрунтовані відповіді, Марія Бадида розповіла про розвиток сучасних інтернет-сервісів, які розробляє і вдосконалює Податкова служба України, їх можливості, як для податківців, так і для платників, звернувши увагу, що зараз майже в кожного в кармані є смартфон, завдяки якому людина може зайти в «Електронний кабінет платника» і таким чином співпрацювати з податковою без «людського» фактору, цілодобово, в зручному форматі. За словами фахівця, підростаюче покоління вже в найближчий час відчує, що майбутнє саме за таким форматом «спілкування» бізнесу з контролюючим органом.

Практика проведення зустрічей з молоддю – вже добра традиція для податківців Ужгорода. Представники ДПС вкотре переконані в необхідності виховання в школярів податкової культури, усвідомлення в необхідності сплати податків, адже щоб держава у майбутньому мала обізнаних, свідомих громадян, треба дбати вже сьогодні.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області