Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання послуг пасажирських перевезень службами таксі – у фокусі уваги податківців Закарпаття

опубліковано 29 березня 2024 о 12:32

Працівники Головного управління ДПС Закарпаття зауважують, що боротьба з незаконним веденням бізнесу – один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби.

Під час проведення фактичних перевірок податківці звертають увагу на державну реєстрації суб’єктів господарювання, дотримання роботодавцями і найманими працівниками трудового законодавства, обов’язкового використання належним чином зареєстрованих РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій. Відповідно до вимог законодавства здійснення особою господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації такої особи як суб’єкта господарювання, із зазначенням відповідного виду діяльності, а також отримання відповідної ліцензії.

Днями працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Закарпатській області спільно з співробітниками Національної поліції задокументували факт надання послуг пасажирських перевезень (таксі) фізичною особою без державної реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності. На фізичну особу (водія таксі) за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Податківці вкотре звертають увагу, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації та офіційного працевлаштування призводить до економічних втрат бюджетів та відсутності соціальних гарантій для працюючих нелегально найманих осіб.

Закликаємо представників бізнесу працювати відповідно до норм чинного законодавства!

ДПС у Закарпатській області