Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У місцевих скарбницях Закарпаття з початку року – понад 4,8 млрд грн податкових платежів

, опубліковано 04 листопада 2021 о 09:58

Впродовж десяти місяців 2021 року до місцевих бюджетів краю надійшло майже 4 млрд 850 млн грн податкових платежів. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 836,7 млн гривень. Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

– Завдяки спільній роботі податківців та бізнес-спільноти краю, податкові платежі надходять до місцевих бюджетів Закарпаття вчасно та у належному розмірі. Фінансові ресурси, наявні в скарбницях Закарпаття, дають змогу територіальним громадам використовувати та спрямовувати їх на власний розвиток, – наголошує очільник податкового відомства області.

Варто зазначити, що основними джерелами наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно. Зокрема, за пів року територіальні громади отримали понад 3,3 млрд грн ПДФО, що майже на 570 млн грн більше, ніж у січні-жовтні 2020 року.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 654,4 млн грн, що більше за відповідний період минулого року на 104,7 млн гривень.

До місцевих скарбниць протягом десяти місяців також спрямовано майже 410 млн грн плати за землю, що більше минулорічних показників надходжень на 51,2 млн грн, та майже 148 млн грн акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що більше на 5,5 млн грн від минулорічних показників.

ДПС у Закарпатській області