Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Закарпатті землевласники перерахували до бюджету 409 млн гривень

, опубліковано 19 листопада 2021 о 13:10

Упродовж десяти місяців 2021 року платники податків спрямували до місцевих бюджетів Закарпатської області 409 млн грн плати за землю. Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами керівника податкового відомства краю, у порівнянні із відповідним періодом минулого року, у 2021-му сума плати за землю більша на 51 млн гривень. Більшу частину податку сплатили установи та організації – з початку року вони перерахували майже 355 млн гривень, що більше аналогічного періоду минулого року на 51 млн гривень.

Фізособи поповнили місцеві скарбниці, сплативши за землю 54,2 млн грн плати за землю. Порівняно з січнем-жовтнем минулого року сплата зросла на 1 млн гривень.

Принагідно нагадуємо, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

ДПС у Закарпатській області