Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено роз’яснювальну роботу щодо чергового етапу декларування для посадових осіб ГУ ДПС у Закарпатській області

, опубліковано 12 березня 2021 о 14:25

Працівниками уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції проведено роз’яснювальну роботу для посадових осіб ГУ ДПС у Закарпатській області з метою забезпечення додержання суб’єктами декларування вимог антикорупційного законодавства, недопущення фактів порушення вимог фінансового контролю та необхідності своєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація). Також наголошено, що з наближенням граничного терміну подання декларацій, можливе перевантаження роботи Єдиного державного реєстру декларацій, що може створити перешкоди для своєчасного подання.

Звернуто увагу на зазначення відомостей в декларації об’єктів декларування, які перебувають у володінні чи користуванні суб’єкта декларування та членів його сім’ї та вказано на терміни розрахунку користування або володіння об’єктами декларування в залежності від типу заповнюваної декларації. Вказано на необхідність внесення до декларації суб’єктам декларування відомостей про банківську або фінансову установу, в якій у звітному періоді у суб’єкта декларування або члена його сім’ї був доступ до банківського сейфу та відомостей про всі банківські рахунки, відкриті на ім’я суб’єкта декларування або члена його сім’ї.

Разом з тим, роз’яснено щодо зазначення відомостей про об’єкти декларування, які перебувають у володінні чи користуванні суб’єкта декларування та членів його сім’ї та вказано на терміни розрахунку користування або володіння об’єктами декларування в залежності від типу заповнюваної декларації.

Додатково, наголошено про відповідальність за несвоєчасне подання або неподання декларації та зазначення завідомо недостовірних відомостей у декларації, наслідком чого є внесення, за рішенням суду, суб’єкта декларування до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Відділ з питань запобігання

та виявлення корупції