Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Закарпатській області

опубліковано 05 лютого 2024 о 10:47

Протягом 2023 року відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Закарпатській області (далі – Відділ) організував та провів 135 організаційно-роз’яснювальних заходів з працівниками ГУ ДПС у Закарпатській області з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства. 

При здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів опрацьовано 69 повідомлень (заяв) працівників ГУ ДПС. За кожним повідомленням застосовано заходи з врегулювання конфлікту інтересів.

Забезпечено розгляд 6 звернень, скарг (інформацій) щодо можливих порушень працівниками ГУ ДПС вимог Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII (далі – Закон № 1700-VII), Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 №889-VIІ, Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби України, затверджені наказом ДПС України від 02.09.2019 № 52 зі змінами (далі – Правила).

Взяли участь у проведенні 11 тематичних перевірок стану дотримання посадовими особами ГУ ДПС вимог спеціального та антикорупційного законодавства, ініційованих відділом забезпечення відомчого контролю ГУ ДПС.

З метою забезпечення виконання Антикорупційної програми Державної податкової служби України, затвердженої наказом ДПС України від 10.04.2023 №221 та з метою встановлення можливої причетності посадових осіб ГУ ДПС до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону № 1700-VII, проведено 19 контрольно-перевірочних заходів. 

За матеріалами Відділу складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачені за ч.1 та ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Протягом 2023 року з працівниками структурних підрозділів ГУ ДПС проведено 23 навчальних заходів з приводу дотримання вимог антикорупційного законодавства та правил тощо.