Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про необхідність своєчасного подання декларацій за 2023 рік

опубліковано 19 березня 2024 о 10:52

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Закарпатській області інформує про необхідність своєчасного подання декларацій за 2023 рік.

Статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 №1700-VII (далі – Закон) визначено обов’язок щорічного подання до 1 квітня декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зазначеними у пункті 1, підпунктах "а", "в"-"ґ" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону.

У відповідності до ч.4 ст. 45 Закону упродовж 30 днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію.

Також, у відповідності до абзацу 3 цієї частини, у разі самостійного виявлення суб’єктом декларування у декларації недостовірних відомостей після спливу терміну для подання виправленої декларації, передбаченого абзацом першим цієї частини, але до початку проведення Національним агентством з питань запобігання корупції повної перевірки цієї декларації, суб’єкт декларування може звернутися до Національного агентства з листом з поясненням причин, що призвели до внесення недостовірних відомостей та неподання виправленої декларації у зазначений термін, додавши підтвердні документи. Подані суб’єктом декларування таким чином відомості мають бути розглянуті Національним агентством під час повної перевірки цієї декларації.

Поряд з цим, Законом України від 20.09.2023 №3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», який набув чинності 12.10.2023, подання декларацій від терміновано для більшості військовослужбовців (крім п.п. 1-5 ч.7 ст. 45 Закону), полонених, інтернованих, осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, на лікуванні внаслідок поранення тощо (ч.ч. 8-13 ст.45 Закону) та членів сімей зазначених осіб (ч.14 ст.45 Закону). Такі декларанти зобов’язані подати визначені ст.45 Закону декларації не пізніше 90 календарних днів з дня настання першої з обставин визначених п.1 п.2-7 Розділу ХІІІ «Прикінцеві положення», ст. 45 Закону (припинення або скасування воєнного стану чи звільнення з військової служби тощо).