Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про надходження до ГУ ДПС у Закарпатській області запитів на отримання публічної інформації станом на 30.06.2022 року

опубліковано 20 липня 2022 о 16:43

ЗАВАНТАЖИТИ ТЕКСТОВУ ВЕРСІЮ

З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі - Закон) Головним управлінням ДПС у Закарпатській області забезпечено розгляд документів щодо надання публічної інформації відповідно до Закону, які надійшли поштою, електронною поштою, факсом, телефоном.

Так, протягом січня-червня 2022 року до ГУ ДПС у Закарпатській області поштою, електронною поштою, факсом, телефоном надійшло 11 запитів, за результатом розгляду надано відповідь електронною поштою та поштою відповідно до вимог чинного законодавства України.

В розрізі категорій запитувачів відповідно до Закону протягом звітного періоду ГУ ДПС у Закарпатській області розглянуто запити від:

- громадян - 3 (або 27% від загальної кількості запитів);

- від представників засобів масової інформації - 5 (або 46% від загальної кількості);

- від юридичних осіб – 3 (або 27% від загальної кількості).

Запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо бланків звітності, щодо виконання планових показників доходів бюджетів, щодо обсягу конфіскованих товарів, щодо кількості платників ПДВ, які відповідають/не відповідають критеріям ризиковості, щодо документів, які регламентують діяльність комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, щодо реєстрації та діяльності ФОП, щодо податку на прибуток, а також щодо реалізації тютюнових виробів.

За результатом розгляду запитів: задоволено 2 запити та у 9 випадках відмовлено.

До уваги запитувачів. З моменту набрання чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації» можна визначити основні аспекти реалізації цього Закону, які заслуговують до уваги читачів:

1. Запитувачі інформації ототожнюють такі поняття як запит на отримання публічної інформації, звернення, надання податкової консультації, а також консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового законодавства України, при цьому дані категорії звернень є різними за наступними ознаками:

- правовими підставами;

- визначенням понять;

- формами;

- строком розгляду;

- змістом;

- вимогами оформлення;

- оплатністю тощо.

2. Згідно із частиною другою статті 2 Закону України «Про доступ до публічної інформації» цей Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України «Про звернення громадян».

3. Листи, які за змістом є зверненнями громадян (пропозиції, заяви, скарги тощо) мають бути оформлені з дотриманням вимог Закону України «Про звернення громадян».

4. Запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам статей 1 та 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації».