Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Головному управлінні ДПС у Закарпатській області відбулось чергове засідання Громадської ради

, опубліковано 11 листопада 2021 о 14:45

В Ужгороді, 9 листопада 2021 року, відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. Під час засідання члени Громадської ради обговорили актуальні податкові питання. Зокрема, йшлося про законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів», необхідність внесення змін до податкового законодавства, зокрема, щодо розвитку малого бізнесу, спрощеної системи оподаткування та застосування реєстраторів розрахункових операцій.

У засіданні Громадської ради також взяв участь Вадим Сульо – заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області та Еріка Данч – заступник начальника управління контролю за підакцизними товарами.

За словами заступника начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, законопроектом №5719 передбачено змінити механізм справляння акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а саме перенести на виробників та імпортерів обов’язок сплати 5 % акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, який на сьогодні сплачують суб’єкти роздрібної торгівлі.

За результатами обговорення члени Громадської ради виступили з пропозиціями звернутись до народних депутатів, аби ті не голосували за законопроект №5719, а залишити чинний механізм справляння акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, удосконалили критерії для суб’єктів господарювання, які мають застосовувати РРО, а також внесли до законодавства такі зміни, які б сприяли розвитку малого підприємництва, унеможливлювали використання спрощеної системи для мінімізації сплати податків.

ДПС у Закарпатській області