Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородські податківці роз’яснюють платникам особливості Деклараційної кампанії – 2024

опубліковано 27 березня 2024 о 14:57

Працівники ДПІ у місті Ужгороді проводять робочі зустрічі з платниками податків щодо декларування доходів за 2023 рік та інформують платників про можливості сервісів «Електронний кабінет платника» та «Моя податкова».

Податківці розповідають , що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. Так, до 1 травня 2024 року громадяни та фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, зобов’язані подати декларацію про свій майновий стан і доходи за 2023 рік. До 1 серпня 2024 року включно сплатити податкові зобов’язання.

У ДПІ також нагадують, що платники можуть скористатись правом на податкову знижку, повернувши частину понесення протягом звітнього року витрат (сплачених коштів), дозволених до включення до податкової знижки відповідно до п.166.3 ст.166 Податкового Кодексу України.

При цьому потрібно враховувати обмеження на нарахування податкової знижки:

- якщо до кінця податкового року, наступного за звітним, право на податкову знижку не використано, на наступні податкові роки таке право не переноситься;

- витрати мають бути підтверджені відповідними платіжними розрахунковими документами;

- загальна сума податкової знижки не може перевищувати суму річного доходу, нарахованого як заробітна плата;

- податкова знижка надається виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку (або має відмітку у паспорті про відмову від нього);

- податкова знижка по витратах на придбання акцій резидента Дія Сіті не може перевищувати суму річного доходу платника, отриманого у вигляді девідентів.

За матеріалами ДПІ у місті Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області