Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рахові податківці провели робочу зустріч з виконуючим обовязки голови міської ради

опубліковано 29 березня 2024 о 11:32

Днями заступник начальника Рахівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області Микола Томенюк та завідувач Рахівського сектору по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Закарпатській області Наталія Мамчин провели робочу зустріч з виконуючим обовязки голови Рахівської міської ради Євгеном Молнаром.

Ключовою темою зустрічі стало обговорення питання важливості своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків та вжиття заходів, щодо погашення боргів громадянами, які проживають на території Рахівської міської територіальної громади (в основному з майнових податків: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельний податок, єдиний податок, в т. ч. з незначними сумами податкового боргу до 3 060 гривень). З метою забезпечення зменшення заборгованості до бюджетів Наталія Мамчин проінформувала про платників територіальної громади з незначними сумами боргу.

Микола Томенюк звернув увагу присутніх, що платники мають можливість самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань через сервіс «Електронний кабінет платника» та мобільний застосунок «Моя податкова», а також нагадав про кампанію декларування та розяснив, що обов’язок подати податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які у 2023 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю, так як своєчасна сплата земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку – це фінансова підтримка громади та держави в цілому.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області