Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості нарахування та сплати МПЗ, земельного податку та податку на нерухомість інформують у Тячівській ДПІ

опубліковано 12 квітня 2024 о 15:09

Працівники Тячівської ДПІ продовжують інформувати платників про застосування норм податкового законодавства.

Спілкуючись з платниками податків, податківці акцентують про важливість своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. Зокрема, платникам надають фахові відповіді на запитання щодо особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно.

Фахівці ДПІ роз’яснюють, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну особистих даних, які вносяться до облікової картки (зміна прізвища, ім’я, по батькові, нумерації будинків, перейменування вулиць) протягом місяця з дня виникнення таких змін за ф. № 5ДР. Крім того, такий платник податків позбавляє себе можливості вчасно отримувати кореспонденцію від податкових органів, зокрема податкові повідомлення-рішення про сплату податків, нагадування щодо обов’язкових податків, несплата чи несвоєчасна сплата яких призведе до нарахування штрафних санкцій та пені.

Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет платника» або застосунком «Моя податкова».

Також відвідувачі отримують консультацію щодо переліку документів, які необхідно надати разом з декларацією про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання. Громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку, податкову декларацію подають по 31 грудня цього року.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області