Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Закарпатті про податки під час війни говорили на лекції для студентів

, опубліковано 13 квітня 2022 о 11:01

Напередодні, 12 квітня 2022 року, відбулась онлайн-лекція для студентів IV курсу, які навчаються на кафедрі адміністративного, фінансового та інформаційного права юридичного факультету Ужгородського національного університету. Організувала онлайн-лекцію зі студентами Марта Волощук, заслужений економіст України, голова Закарпатської обласної організації «Асоціація ветеранів державної податкової служби України», доцент кафедри адміністративного і фінансового права юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ».

Про новинки податкового законодавства, які запроваджено із настанням воєнного стану, студентам заочникам розповіла Алла Дацюк – начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Насамперед Алла Дацюк наголосила, що держава зараз докладає максимум законодавчих ініціатив аби бізнес працював по-максимуму, наскільки це можливо та забезпечував їй економічний тил.

– Від початку війни прийнято ряд змін податкового законодавства в напрямку лібералізації бізнесу задля для стимулювання економіки в особливий період. Насамперед йде мова про податкове законодавства, яке вже набуло чинності та регулює функціонування суб’єктів господарювання та адміністрування податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема, що стосується податку на додану вартість та спрощеної системи оподаткування з особливим оподаткуванням. Держава робить усе можливе, щоб економіка працювала, тому ми закликаємо увесь бізнес, який має можливість, – працювати і сплачувати податки, таким чином підтримуючи Україну і її Збройні Сили на шляху до перемоги, – додала Алла Дацюк.

ДПС у Закарпатській області