Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально про розблокування податкової та розрахунку коригування

опубліковано 24 березня 2023 о 15:41

Про це йшлося під час онлайн-семінару, який проводила Оксана Носова, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Закарпатській на сторінці ДПС у Закарпатській області у Фейсбук 24 березня 2023 року.

Зокрема, наказом Міністерства фінансів України від 12 січня 2023 року №19 затверджено зміни до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Із 8 березня 2023 року ці зміни набули чинності.

Згідно із запровадженими змінами, за результатом розгляду поданих письмових пояснень та копій документів комісія регіонального рівня протягом 5 робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та копій документів:

- або приймає рішення про реєстрацію ПН/РК у Реєстрі та надсилає його платнику податку;

- або надсилає повідомлення про необхідність надання додаткових пояснень та/або документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію ПН/РК у Реєстрі (далі - Повідомлення), із пропозицією щодо надання платником податку додаткових пояснень та копій документів на підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК;

- або приймає рішення про відмову в реєстрації ПН/РК у Реєстрі у разі надання платником податку копій документів, складених / оформлених із порушенням законодавства, та надсилає його платнику.

Платник податку має право подати до контролюючого органу додаткові пояснення та копії документів для підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній / розрахунку коригування, протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання Повідомлення.

Додаткові письмові пояснення та копії документів платник податку подає до ДПС в електронній формі за допомогою засобів електронного зв'язку.

За результатом розгляду поданих додаткових пояснень та копій документів комісія регіонального рівня протягом 5 робочих днів, що настають за днем їх отримання, приймає рішення про реєстрацію / відмову в реєстрації ПН/РК у Реєстрі за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку.

Якщо платник податку не надав додаткових пояснень та копій документів для підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК, комісія регіонального рівня приймає рішення про відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі протягом 5 робочих днів, що настають за днем граничного строку їх подання, – наголошує начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків.

ДПС у Закарпатській області