Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти факультету історії та міжнародних відносин УжНУ відвідали податкову інспекцію Ужгорода

опубліковано 22 березня 2024 о 15:06

Сьогодні, 22 березня 2024 року, студенти факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського національного університету завітали до Державної податкової інспекції у місті Ужгороді. Мета візиту – ознайомлення з роботою податкового органу на практиці.

Під час зустрічі студентам продемонстрували роботу Центру обслуговування платників та безпосередньо податкової інспекції. Начальник ДПІ Марія Бадида розповіла присутнім про послуги, які надаються в ЦОП, зокрема щодо видачі реєстраційного номеру облікової картки платника податків, надання консультацій при поданні податкової декларації на отримання податкової знижки тощо. 

Особливе зацікавлення у студентів викликала розповідь Марти Волощук, заслуженого економіста Украйни, голови ТВ АППУ в Закарпатської області, доцента кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Марта Волощук поділилася своїм професійним шляхом, розказала про виклики та досягнення у роботі податківця. Крім того, розповіла про бюджетно-податкову політику держави, механізми оподаткування, елементи податків, як необхідні складові економічного розвитку міста, регіону та країни. Також поінформувала молодь про книги, над якими працювала, зокрема щодо податкової політики не тільки України, а й податкового права та систем країн Європейського союзу.

Начальник відділу інформаційної взаємодії Алла Дацюк ознайомила студентів із сучасними онлайн-сервісами ДПС. Зокрема, йшлося про «Електронний кабінет платника», мобільний застосунок «Моя податкова», програмні реєстратори розрахункових операцій та термінали для оплати послуг/товарів.

Подібні інформаційно-навчальні заходи для учнів та студентів вже стали традиційними для закарпатських податківців.

За словами представників ДПС, такі заходи сприяють формуванню податкової культури у молодого покоління, усвідомленню важливості сплати податків для розвитку громад, регіонів та країни загалом. Водночас студенти отримують можливість зрозуміти роботу податкової служби «зсередини» та, можливо, побачити себе в майбутньому у лавах податківців.

Відтак зустріч в Ужгородській ДПІ стала для студентів чудовою нагодою розширити свої знання з питань оподаткування, а для податківців Закарпаття – ще одним кроком у побудові діалогу та взаємодії з молодим поколінням.

ДПС у Закарпатській області