Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Закарпатті податківці виявили порушення під час перевірки діяльності АЗС

опубліковано 29 березня 2024 о 12:31

Днями працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області провели фактичну перевірку однієї з автозаправних станцій на Рахівщині. Під час проведення перевірки було встановлено, що на АЗС здійснюють реалізацію підакцизних товарів з порушеннями норм Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, в частині ведення обліку товарних запасів, програмуванні реєстратора розрахункових операцій та видачі розрахункових документів. Також суб’єкт господарювання здійснював торгівельну діяльність з порушенням Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» №481/95-ВР від 19.12.1995, в частині ліцензування господарської діяльності.

За фактом порушення податкового законодавства фахівці органів ДПС склали акт та направили матеріали перевірки до правоохоронних органів. Сума штрафних санкцій, що будуть застосованих до суб’єкта господарювання, становить понад 250 тис. гривень.

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області зауважують, що  суб’єкти господарювання при реалізації пального на АЗС зобов’язані проводити такі розрахункові операції на повну суму покупки через належним чином зареєстрований, опломбований, переведений у фіскальний режим роботи спеціалізований реєстратор розрахункових операцій та в обов’язковому порядку надавати споживачу розрахунковий документ встановленої форми і змісту.

Водночас закликаємо платників податків також бути свідомими та не допускати порушень законодавства. Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин тощо) створений чат-бот «StopViolationBot» у месенджері «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.

ДПС у Закарпатській області