Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками бізнес-спільноти на Перечинщині

, опубліковано 10 червня 2014 о 16:05

В Перечинському відділенні Ужгородської ОДПІ відбулася зустріч заступника начальника Ужгородської ОДПІ – начальника Перечинського відділення з представниками бізнес-спільноти. Мета заходу – ознайомлення та роз'яснення останніх змін в оподаткуванні, «антикризових змін» в законодавстві та переваг електронної звітності.

Керівник Перечинського відділення розповів про результати роботи в 2014 році, головні напрямки діяльності у найближчій перспективі, звернув увагу на проблему заборгованості з платежів та  легалізації трудових відносин. Також він зробив акцент у своєму виступі на електронному звітуванні та використанні сучасних он-лайн сервісів взагалі.

Юрій Сарай зазначив, що з 1 квітня 2014 року Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 31.03.2014 №1166-VII вноситься ряд змін до Податкового кодексу України та інших Законів України, а також запроваджується режим строгої економії державних коштів. Розповів і про зміни, які вступають в дію з 1 квітня 2014 року і затверджують постійні основні ставки, а саме податок на прибуток підприємств в розмірі – 18% та податок на додану вартість – 20%.

Також керівник відділення поінформував присутніх, що запроваджено оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення (імпорт і постачання виробником) за ставкою 7%; зменшено неоподатковуваний ПДВ імпорт товарів, який переміщують у міжнародних поштових відправленнях, із 300 до 150 євро; змінено ставки екологічного податку, зокрема, порівняно із чинними ставками податку з 1 січня до 1 квітня 2014 року, такі ставки збільшено у 0,083 рази.

Посадовець зазначив, що з 1 вересня 2014 року збільшаться ставки акцизного податку на спирт та алкогольні напої на 25%, а з 1 січня 2015 року буде здійснюватися індексація нормативної грошової оцінки земель для визначення бази оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком. Особливу зацікавленість присутніх викликали зміни порядку оподаткування отриманих пасивних доходів фізичними особами.

Наприкінці зустрічі були надані вичерпні відповіді та роз’яснення на запитання присутніх.

За матеріалами Перечинського відділення Ужгородської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області