Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перечинським платникам завдяки декларуванню держава поверне понад 168 тисяч гривень

, опубліковано 08 травня 2014 о 15:20

Кампанія декларування громадянами минулорічних доходів завершена. Декларування доходів – це виконання громадянином свого конституційного обов'язку, індивідуальний внесок у добробут держави та реалізація права громадян на податкову знижку.

На Перечинщині 18 громадян задекларували доходи, отримані у вигляді подарунків та спадщини, 2 громадянина – доходи від здачі в найм нерухомого майна, 16 громадян – інші доходи, при виплаті яких податок не утримувався.

Загалом декларації про отримані у минулому році доходи подали 256 громадян, з них 220 – мають право на податкову знижку. За словами фахівців Перечинського відділення Ужгородської ОДПІ, їм буде повернуто з бюджету 168,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Сьогодні з цієї суми платники вже отримали понад 38 тис. грн., з яких переважна більшість – у зв‘язку з витратами на навчання.

 У процесі подання податкової декларації більшість громадян району віддавала перевагу безпосередньому спілкуванню зі спеціалістами Перечинського відділення Ужгородської ОДПІ.

Нагадаємо, громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку, можуть подати декларацію протягом року. Якщо ж платник податку не скористається в 2014-му правом на податкову знижку за 2013-й, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

За матеріалами Перечинського відділення Ужгородської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області