Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Школярам Ужгорода – про податкову систему та перспективу роботи в ДПС (ФОТО)

, опубліковано 11 жовтня 2021 о 15:25

Сьогодні, 11 жовтня 2021 року в Головне управління ДПС у Закарпатській області податківці зустрілися з учнями 11 класу ЗОШ I-III ступенів №6 м.Ужгород.

Зустріч з майбутніми студентами, які вже обирають свій шлях для навчання в університетах, пройшла за участі заслуженого економіста України, голови ради місцевого осередку ГО «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України» Закарпатської області, доцента кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Марти Волощук, в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області Сергія Ігнатенка, начальника управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Ярослави Бадзо, начальника відділу розвитку персоналу управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Марини Бухлак.

Сергій Ігнатенко розповів молоді про діяльність головного податкового відомства краю, важливість здобуття нових знань задля успішного працевлаштування, зокрема, в податкових органах Закарпаття.

– Розуміючи заради чого сплачують податки, і чому вони є основою добробуту держави та суспільства, ви зможете усвідомити необхідність їх сплати, а з часом, коли ви станете повноцінними учасниками податкових правовідносин, набудете практичного досвіду економічної поведінки і взаємодії з податковими органами, зможете використовувати свої знання як у повсякденному житті, так і в майбутній діловій кар’єрі, – зауважив в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Закарпатській області.

Марта Волощук, спілкуючись із школярами, детально розповіла про діяльність Податкової служби України, бюджетно-податкову політику держави, механізми оподаткування, елементи податків, як необхідні складові економічного розвитку нашого міста, регіону та країни. Також розповіла присутнім про книги, над якими працювала, щодо податкової політики не тільки України, а й податкового права та систем країн Європейського союзу.

Працівники Головного управління, які відповідають за кадрову політику відомства – Ярослава Бадзо та Марина Бухлак роз’яснили присутнім порядок вступу на державну службу, вимоги до осіб, які претендують на вступ, порядок проведення конкурсу та наголосили, що Податкова служба дає можливість реалізувати себе в системі державного управління, здобути досвід у сфері адміністрування податків та дізнатися, як працює податкова система країни зсередини. Тут очікують на молодих амбітних працівників, які привнесуть у службу нові ідеї та бачення. Кожен з них може обрати напрям, наприклад, аудит, адміністрування податків чи розвиток сервісів, і здобувати знання та практичний досвід в обраній специфіці. Натомість податківці готові поділитися досвідом, навчать усіх нюансів у роботі, допоможуть визначитися з напрямом кар’єрного росту, знайти себе та своє місце у державному органі.

Варто зазначити, що практика проведення зустрічей з молоддю – вже добра традиція для податківців Закарпаття. Представники ДПС вкотре переконані в необхідності виховання в школярів податкової культури, усвідомлення в необхідності та важливості сплати податків, адже щоб держава у майбутньому мала обізнаних, свідомих громадян, про це треба дбати вже сьогодні.

ДПС у Закарпатській області