Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості одноразового добровільного декларування говорили під час семінарів у Сваляві

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 16:16

Фахівці Свалявської ДПІ провели міні-семінар з питання застосування окремих положень Закону України від 15.06.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплатити одноразового збору до бюджету».

Учасникам семінару розповіли, що з 1вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року триває кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Декларуванню підлягають активи громадян, з яких не було сплачено, або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 1 січня 2021 року.

Об’єктами декларування можуть бути такі активи як:

- кошти у національній та іноземній валютах, банківські метали (золото, платина тощо)

- нерухомість (квартири, житлові будинки, нежитлові приміщення, земельні ділянки);

- автомобілі;

- предмети мистецтва, антикваріат, ювелірні вироби;

- корпоративні та майнові права на об’єкти інтелектуальної власності;

- цінні папери;

- інші активи (дороговартісні годинники, зброя, хутро, тварини рідкісних порід тощо),  які були придбані за рахунок доходів  з яких не було сплачено або сплачено

не в повному обсязі податки і збори.

Також присутні поінформували, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом виключно в електронній формі. У разі несплати або сплати не в повному обсязі суми збору така декларація вважається неподаною, а також на декларанта не поширюються державні гарантії і звільнення від відповідальності.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області