Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В обласній Податковій презентовано унікальну книгу: «Податкове право країн ЄС»

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 16:57

Напередодні, 5 жовтня 2021 року, в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області відбулась презентація навчального посібника «Податкове право країн ЄС».

Унікальний для України посібник, у якому висвітлено базові питання податкових систем країн ЄС, презентували Марта Волощук – заслужений економіст Украйни, голова ради місцевого осередку ГО «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України» Закарпатської області, доцентка кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Олексій Петріченко – начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області, представники юридичного факультету ДВНЗ «Ужгородського національного університету» – Ірина Хохлова – кандидатка юридичних наук, доцентка, заступник декана з наукової та виховної роботи юридичного факультету, Тетяна Карабін – докторка юридичних наук, професорка, завідувачка кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права, Менджул Марія – докторка юридичних наук, професорка кафедри цивільного права та процесу, Ярослав Греца – доктор юридичних наук, професор кафедри господарського права юридичного факультету та студенти-магістри, які вивчають міжнародне право на юридичному факультеті.

В книзі проаналізовано загальні питання податкового права, розкрито механізм основних прямих та непрямих податків у розрізі країн, політику щодо ïх гармонізації, наведено структуру податкового адміністрування, а також окремі напрями боротьби з подвійним оподаткуванням.

За словами авторів посібника, він корисний для студентів, що вивчають відповідну дисципліну, викладачів вищих навчальних закладів, працівників органів адміністрування податків і зборів, науковців та усіх тих, хто цікавиться податковим правом країн ЄС.

Олексій Петріченко подякував Марті Волощук за організацію та об’єднання фахівців, науковців, які долучилися до написання книги. – Марата Гнатівна – один з кращих фахівців податкового права, вона стояла у витоків та розбудови податкової системи в Україні. Марта Гнатівна не тільки вміє об’єднувати фахових людей, а й максимально ефективно реалізовувати ідеї. Її вдалось об’єднати практиків і теоретиків, які створили чудову книгу, яка буде в нагоді студентам, вони почерпнуть знання, які поза всяким сумнівом стануть їм в нагоді, як під час навчання так і в житті, під час професійної діяльності, – переконаний начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

ДПС у Закарпатській області