Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Виноградівщини роз’яснюють підприємцям основні аспекти та новації податкового законодавства

опубліковано 24 квітня 2024 о 13:55

Під час відвідувань податкових органів, підприємці шукають навички та знання, які допоможуть полегшити ведення бізнесу. Податківці Виноградівщини радо діляться основними аспектами та новаціями податкового законодавства, ознайомлюють суб’єктів господарювання з доступними сервісами для виконання податкового обов’язку.

Так, працівники Виноградівської ДПІ Головного управління ДПС в Закарпатській області повідомили підприємцям про ставки єдиного податку та єдиного внеску. Зокрема, акцентували на збільшенні з 1 квітня розміру мінімальної заробітної плати до 8000 гривень, від якої залежить сума мінімального страхового внеску, яку ФОП сплачує за себе чи за найманого працівника, і відповідно з квітня вона становитиме 1760 гривень. Ставки єдиного податку залишаються на рівні встановленому на 1 січня, не більше 302,8 грн для І групи платника ЄП та 1420 грн для ІІ групи платника ЄП. Також представники податкової зауважили, що якщо у них є наймані працівники, то один працівник їм обійдеться в мінімум 9760 гривень, що включає виплату мінімальної заробітною плати та єдиного внеску. Окрім того, роботодавець має утримати із зарплати працівника 18 % ПДФО та 1,5 % військового збору.

Також працівники податкових органів нагадали відвідувачам, що усі платники, які проводять з покупцями готівкові операції за товар чи послуги, окрім платників єдиного податку І групи, мають застосовувати РРО або ПРРО та забезпечення розрахунок споживачів за товари платіжною карткою, вимога для встановлення платіжних терміналів діє для платників, у населених пунктах з чисельністю більше 5 тисяч осіб.

Виконати свій податковий обов’язок щодо подання звітності підприємці можуть не відвідуючи податкову, а скориставшись онлайн-сервісами ДПС, таких як «Електронний кабінет платника» чи мобільним застосунком «Моя податкова», який нещодавно став доступний не лише громадянам, а й ФОП.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області