Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ГУ ДФС у Закарпатській області №

опубліковано 18 грудня 2015 о 16:31

Головне управління ДФС у Закарпатській надає податкову консультацію відповідно до п. 52.4 ст. 52 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2275-VI (далі ПКУ), зі змінами та доповненнями щодо оподаткування єдиним податком дивідендів, одержаних платником єдиного податку третьої групи – юридичною особою від іншої юридичної особи – платника єдиного податку третьої групи, де підприємство – одержувач є одним із засновників.

Порядок визначення доходів та їх склад для платників єдиного податку першої – третьої груп, в тому числі юридичних осіб визначено ст.292 ПКУ.

Підпунктом 10) п.292.11 ст.292 визначено що, до доходу юридичної особи – платника єдиного податку не включаються дивіденди, отримані від інших платників податків оподатковані в порядку, визначеному ПКУ. Відповідно до п. 292.12 ст.292 ПКУ дивіденди, що виплачуються юридичними особами власникам корпоративних прав (засновникам платників єдиного податку), оподатковуються згідно з розділом ІІІ ПКУ.

Таким чином, дивіденди, одержані ТОВ, (яке є одним із засновників) від іншої юридичної особи, та яка також є платником єдиного податку третьої групи та сплатила авансові внески з податку на прибуток, не включаються до доходу, що оподатковується єдиним податком.

 

Заступник начальника

Головного управління                      Ю.Ю. Сакалош