Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області

, опубліковано 04 серпня 2021 о 16:42

Напередодні, 3 серпня 2021 року, в Ужгороді відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. Під час засідання члени Громадської ради обговорили необхідність внесення  змін до податкового законодавства, зокрема, щодо розвитку малого бізнесу, спрощеної системи оподаткування та застосування реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, йшлося про законопроект, який підготували представники малого та середнього бізнесу, руху SaveФОП.

Варто зазначити, що в засіданні Громадської ради взяв участь Ігор Орос – заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області.

– Для успішного розвитку бізнес-середовища необхідно запозичити досвід цивілізованого світу, створити рівні умови для ведення підприємницької діяльності. Саме застосування РРО всіма учасниками торгівельних відносин сприятиме створенню рівних та конкурентних умов ведення бізнесу, – зазначив Ігор Орос.

За результатами обговорення члени Громадської ради погодились з необхідністю впровадження світових практик застосування РРО, проте необхідно на законодавчому рівні передбачити для малого бізнесу перехідний період до подолання кризи, яку спричинив COVID-19, а також внести до законодавства такі зміни, які би сприяли розвитку малого підприємництва і унеможливлювали використання спрощеної системи для мінімізації сплати податків.

 

 

ДПС у Закарпатській області