Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Податкові новації – 2014» вивчали на Берегівщині

, опубліковано 29 січня 2014 о 16:11

Про основні зміни до податкового законодавства та нововведення платникам Берегівського району розповідали під час семінару. Провели його фахівці Головного управління Міндоходів спільно з територіальним відділенням Асоціації платників податків Закарпатської області.

Відкриваючи семінар, начальник Берегівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області Василь Пацкан зазначив, що внесені зміни до законодавства сприяють спрощенню процедур адміністрування податків і зборів, єдиного соціального внеску, а запроваджені Міністерством доходів і зборів нові електронні сервіси зорієнтовані на зручність і допомогу платнику.

Голова ради ТВ АППУ у Закарпатській області Марта Волощук поінформувала платників щодо змін, які набрали чинності з 1 січня 2014 року з питань оподаткування доходів фізичних осіб, зокрема розміру мінімальної заробітної плати , податкової соціальної пільги. Цікавою для платників була й тема оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. Цей податок для фізичних осіб введено з 1 січня 2014 року.

Також, у зв’язку з початком кампанії декларування доходів громадян Марта Волощук нагадала присутнім про порядок заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2013 році.

Начальник інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Алла Дацюк розповіла про зміни в частині справляння податку на прибуток, податку на додану вартість, загальних питань щодо реєстрації та обліку платників податків. Зокрема, Алла Дацюк висвітлила практичні аспекти адміністрування податку на додану вартість та характерні помилки, що допускають платники ПДВ при оформленні податкових накладних, реєстрації їх в Єдиному реєстрі, а також при поданні уточнюючих розрахунків.

Під час семінару мова йшла і про електронне звітування та про новий електронний сервіс - «Електронний кабінет платника податків».

Директор філії Державного підприємства «СВЦ Міндоходів України» у Закарпатській області Володимир Москаленко зазначив, що журнал «Вісник Міністерства доходів і зборів України» – офіційне видання Міндоходів, яке акумулює всю необхідну інформацію про основи податкового законодавства, поправки і зміни до нього, митне та законодавство про єдиний соціальний внесок.

Наприкінці семінару присутні змогли отримати відповіді та консультації від фахівців, які проводили захід, щодо практичного застосування норм податкового законодавства.

За матеріалами Берегівської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області