Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хустяни задекларували 5 мільйонів гривень доходів

, опубліковано 02 квітня 2014 о 12:44

Жителі Хустського району у рамках кампанії декларування доходів за 2013 рік, подали понад 200 декларацій. З них 81 – ті, що зобов’язані задекларувати свої доходи, та 136 – на отримання податкової знижки.

 За словами начальника Хустської ОДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області Михайла Русняка, громадянами задекларовано майже 5 мільйонів гривень доходу. Після того як вони сплатять податок, місцеві бюджети поповняться на 317,6 тисяч гривень. Крім того громадянам буде повернуто понад 152 тисячі гривень податкової знижки.

«Аналізуючи хід кампанії, можна звернути увагу на те, що найбільше  подано декларацій про доходи від успадкованого або отриманого у подарунок майна. Також громадяни використовують право на отримання податкової знижки, зокрема, на зменшення оподатковуваного доходу на вартість навчання дітей та страхування здоров’я та життя», – зазначив посадовець.

Хустська ОДПІ нагадує всім громадянам, що граничний термін подання декларації при обов’язковому декларуванні – 30 квітня 2014 року. Для отримання податкової знижки декларації можна подавати протягом усього року.

Для зручності декларантів на веб-порталі Міндоходів діє сервіс «Декларування он-лайн», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Ця новація значно заощаджує особистий час та позбавляє необхідності відвідувати органи Міндоходів. Щоб скористатися цим сервісом платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

Отримати консультацію про порядок заповнення декларації про майновий стан та отримати бланк декларації можна в центрі обслуговування платників Хустської ОДПІ за адресою: м. Хуст вул. Духновича, 17.  Для зручності громадян подати декларацію можна в суботу з 9 до 16 години.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області