Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни Ужгородщини активно компенсують свої витрати

, опубліковано 04 квітня 2014 о 09:30

З початку року вже 175 платників Ужгородського району та м. Чоп подали декларації для отримання податкової знижки за витрати, здійснені протягом 2013 року. Загалом, такі громадяни задекларували близько 1 млн. грн. витрат, їм буде повернено понад 140 тисяч гривень.

 Серед витрат, понесених громадянами у минулому році, переважають витрати, пов’язані з навчанням, страхуванням себе або членів сім’ї першого ступеня споріднення, а також сплачені суми процентів за користування іпотечним кредитом. Окрім цього, громадяни мають право на отримання податкової знижки, якщо у 2013 році переобладнали транспортний засіб, здійснили пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям або понесли інші витрати, передбачені п. 166.3 ст.163 Податкового кодексу України.

Фахівці Ужгородської ОДПІ звертають увагу громадян на те, що при декларуванні доходів за звітний рік враховується кількість місяців навчання, які припадають на звітний календарний, а не навчальний рік. До податкової знижки звітного податкового року можна включити тільки ті витрати, які фактично понесені за навчання у цьому звітному році. Більш того, витрати «наперед» платник податків не зможе включити до податкової знижки і в наступні роки, оскільки право на отримання податкової знижки за наслідками звітного року не переноситься на наступні роки. Таким чином, для отримання знижки варто проводити оплату за навчання тільки поточного року.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області