Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тячівщина: «Я декларую свої доходи тобі, Україно»

, опубліковано 09 квітня 2014 о 10:22

У рамках Всеукраїнської акції «День відкритого декларування» заступник начальника ДПІ у Тячівському районі ГУ Міндоходів у Закарпатській області Іван Мандзюк провів зустріч із платниками податків міста та району.

Фахівці інспекції ознайомили присутніх з метою зустрічі та наголосили на тому, що з 1 січня стартувала кампанія декларування громадянами майнового стану і доходів, отриманих у 2013 році. Також під час зустрічі працівники Міндоходів дали відповіді на ряд таких питань: кому, як і куди слід подавати декларацію. Ще один важливий момент, який обговорили учасники зустрічі – можливість платникам податків заповнити й надіслати декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Як відомо, для цього платнику податків потрібно отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів. В електронній формі платники податків можуть подати Податкову   декларацію   до контролюючих органів засобами електронної пошти через Інформаційний портал Міндоходів.

У ході зустрічі заступник начальника ДПІ у Тячівському районі ГУ Міндоходів у Закарпатській області Іван Мандзюк повідомив, що з метою інформування платників податків у засобах масової інформації та на веб-порталі Міндоходів у мережі Інтернет постійно висвітлюються основні питання щодо порядку подання декларації, категорій платників податку на доходи фізичних осіб, які зобов’язані подавати річну податкову декларацію, та переліку доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню, а також переліку витрат, які включаються до складу податкової знижки.

На завершення зустрічі Іван Мандзюк поінформував учасників акції «День відкритого декларування», що протягом січня-березня 2014 року до ДПІ у Тячівському районі громадянами подано 265 декларацій. Це становить 43 відсотки від кількості декларацій, поданих на протязі 2013 року, зокрема:  5 – від здачі в найм нерухомого майна;  9 – від продажу рухомого майна; 3 – від отримання спадщини;  3 – від доходів, отриманих як додаткове благо; 245 – на  отримання податкового кредиту за оплату навчання.

За матеріалами ДПІ у Тячівському районі

 ГУ Міндоходів у Закарпатській області