Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тячівському районі до бюджету перераховано понад 418 млн грн податків

, опубліковано 29 листопада 2019 о 12:56

Кошти спрямовано до зведеного бюджету протягом січня-жовтня 2019 року. Це на 62 млн 783 тис. грн більше ніж протягом аналогічного періоду минулого року. Про це повідомили спеціалісти Тячівського управління ГУ ДПС у Закарпатській області, 27 листопада 2019 року, під час зустрічі з представниками Тячівського відділу обслуговування громадян ПСУ в Закарпатській області та Тячівського управління соціального захисту населення.

За словами податківців до державної скарбниці перераховано 133 млн 556 тис. грн, до місцевих бюджетів – 284 млн 791 тис. грн.

Протягом січня-жовтня суб’єкти господарювання Тячівського району сплатили 283 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Приріст до аналогічного періоду минулого року становить 12,3 млн грн. 

В ході зустрічі фахівці податкової служби зазначили, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску, одночасно із зобов'язаннями зі сплати єдиного внеску, зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами, зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу). Несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Не оминули податківці і питання офіційного працевлаштування, адже початком трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником є укладення трудового договору (угоди), який оформляється наказом та подання до органу ДПС Повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Представники територіального органу ДПС зауважили, що неофіційно працевлаштований працівник позбавлений права на отримання соціальних гарантій у разі втрати працездатності, права на відпустку, на субсидію, а у майбутньому – на гідне пенсійне забезпечення, а роботодавці, які використовують найману працю неоформлених працівників і неофіційно виплачують заробітну плату несуть адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність, за порушення трудового та податкового законодавства.

Насамкінць учасники заходу обговорили забезпечення виплати пенсій та соціальних виплат, а також налагодження співпраці щодо погашення заборгованості з ЄСВ.

За матеріалами Тячівського управління

ГУ ДПС  у Закарпатській області