Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На найвисокогірнішому курорті Закарпаття податківці виявили порушення на суму понад 150 тисяч гривень

опубліковано 09 квітня 2024 о 09:13

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області провели 10 фактичних перевірок суб'єктів господарювання на популярному гірськолижному курорті поблизу найвищої гори України. Під час контрольно-перевірочних заходів виявлено 24 порушення чинного законодавства.

За результатами перевірок встановлено 6 випадків торгівлі без використання платіжного терміналу, 5 фактів непроведення розрахунків через РРО (ПРРО), 2 факти продажу алкогольних напоїв без відповідної ліцензії та 1 випадок реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку. Крім того, зафіксовано порушення максимальних цін на тютюнові вироби та виявлено необлікований товар на суму близько 60 тисяч гривень.

Загальна сума штрафних санкцій за виявлені порушення складає 156,8 тисяч гривень. Податківці наголошують на необхідності дотримання вимог законодавства всіма суб'єктами господарювання, адже лише у такий спосіб можна забезпечити чесну конкуренцію та наповнення бюджету.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області закликають підприємців краю працювати прозоро та відповідально, використовувати РРО (ПРРО), платіжні термінали, отримувати необхідні ліцензії та продавати підакцизні товари марковані марками акцизного податку встановленого зразка. У відомстві попереджають, що перевірки триватимуть і надалі, а до порушників будуть застосовуватись фінансові санкції згідно з чинним законодавством.

Нагадуємо, що про порушення податкового законодавства зручно повідомляти через «StopViolationBot» (https://t.me/StopOverpriceBot) у месенджері Telegram, а також через «гарячу лінію» Контакт-центру ДПС за номером 0800-501-00-7.

ДПС у Закарпатській області