Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Закарпатті недобросовісні торговці підакцизними товарами сплатять 720 тис. гривень штрафів

, опубліковано 17 листопада 2021 о 14:39

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області, станом на 1 жовтня 2021 року, встановили 509 господарських об’єктів, через які здійснюється продаж підакцизних товарів, у яких наявні виторги, проведені через РРО, що не відповідають необхідним мінімальним витратам на утримання господарського об’єкту з продажу таких товарів. Про це інформує ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами очільника податкового відомства області, фахівці постійно аналізують наявну в інформаційних базах ДПС інформацію щодо повноти проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з роздрібною реалізацією підакцизних товарів.

Фахівцями Головного управління ДПС у Закарпатській області у 2021 році організовано та проведено 89 фактичних перевірок таких суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 720 тис. гривень.

– Завдяки постійній увазі податківців щодо повноти проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО загальна кількість господарських об’єктів з низькими виторгами у 2021 році зменшилась на 101 господарську одиницю порівняно з кількістю таких об’єктів у 2020 році, – зазначає Олексій Петріченко.

У разі встановлення випадків реалізації підакцизних товарів з порушенням вимог законодавства України просимо інформувати Державну податкову службу України для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

Для всебічного та якісного розгляду звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання (магазину, торгового об’єкту), з наданням (за наявності) підтверджуючого документу (чека РРО) або будь яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

ДПС у Закарпатській області