Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області

опубліковано 03 червня 2020 о 11:26

Протокол

засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області

Дата та час проведення: 29 травня 2020 року, о 14 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Ужгород, вул. Л.Толстого,40 (офіс територіального відділення Асоціації платників податків)

присутні від інститутів громадянського суспільства (далі – ІГС): зареєстровано 10 представників ІГС (список додається).

Присутні від Головного управління ДПС у Закарпатській області:

Дацюк Алла Володимирівна – начальник відділу комунікацій.

Порядок денний

1. Розгляд Закону України №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних  та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

2. Розгляд Закону України №540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткової соціальної  та економічних гарантій у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19).

3. Різне.

СЛУХАЛИ: Пазину Р.О., який привітав усіх присутніх, оголосив кількість зареєстрованих учасників заходу та порядок денний.

Прошу затвердити порядок денний:

 

ГОЛОСУВАЛИ:

За: 10  Проти: 0 Утримались: 0

 

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний.

 

1.     СЛУХАЛИ: Волощук М.Г., яка розповіла про зміни в Податовий кодекс внесені Законом України №466. Звернула увагу на відміну штрафів до останнього дня місяця, в якому закінчиться карантин; на  звільнення від сплати ЄСВ за себе фізичними особами підприємцями; на продовження мараторію на проведення фактичних перевірок по останній день місяця (включно), в якому  завершиться дія карантину; зміну вартості основних засобів , тощо

Виступили: Русин В.Д., Греньо М.М., Пазина Р.О.

 

2.  СЛУХАЛИ: Волощук М.Г., яка розповіла про основні положення Закону України №540 щодо додаткових гарантій по протидії короновірусу. Зокрема, щодо звільнення від сплати земельним податком, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки; про нюанси включення до податкової знижки витрат на придбання товарів та ліків щодо протидії короновірусу; збільшення граничного обсягу доходів платників єдиного податку тощо.

Виступили: Кілару Ю.О., Русин В.Д., Пазина Р.О., Суліма В.А., які запропонували напрацювати свої пропозиції щодо певних норм законодавства та надіслати на розгляд Міністерству фінансів України, комітету з                                          питань фінансів, податкової та митної політики, ДПС Україні, Громадській раді при ДПС України, Громадській раді при ОДА.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

За: 10  Проти: 0 Утримались: 0

 

ВИРІШИЛИ: напрацювати свої пропозиції та надіслати на розгляд Міністерству фінансів України, комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, ДПС Україні, Громадській раді при ДПС України, Громадській раді при ОДА.

 

Голова Громадської ради                                                               Пазина Р.О.

Секретар Громадської ради                                                           А.В.Дацюк