Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол онлайн-засідання Громадської ради при ДПС у Закарпатській області

опубліковано 24 червня 2020 о 11:28

Протокол

Онлайн-засідання Громадської ради при  ДПС у Закарпатській області

 

Дата та час проведення:18 червня 2020 року

Місце проведення: груповий чат у месенджері «Вайбер»

присутні від інститутів громадянського суспільства (далі – ІГС): зареєстровано 19 представників (список надається).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.Обговорення пропозицій щодо змін до законодавства.

2. Обговорення концепції введення податку на виведений капітал, умов оподаткування податком на прибуток.

3. Різне.

 

 СЛУХАЛИ: Пазину Р.О., який привітав усіх присутніх, оголосив кількість зареєстрованих учасників заходу та порядок денний.

Прошу затвердити порядок денний:

 

ГОЛОСУВАЛИ:

За: 19  Проти: 0 Утримались: 0

 

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний.

 

1.  СЛУХАЛИ: Пазину Р.О., який  повідомив про технічні та логічні неузгодженості в прийнятому Законі України від 16.02.2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків» та повідомив про напрацьовані пропозиції щодо змін.

 

ВИСТУПИЛИ: Волощук М.Г., Русин В.Д., Кілару Ю.О., Пазина Р.О., Суліма В.В., зокрема, щодо скорочення термін розгляду контролюючим органом індивідуальних податкових консультацій з 15 до 10 календарних днів але не більше 20 календарних днів з дня отримання звернення платника податків; щодо відміни штрафних санкцій в розмірі 50% платників єдиного податку спрощеної системи оподаткування першої та другої групи; щодо збереження квартального періоду сплати ПДВ для платників єдиного податку спрощеної системи оподаткування; щодо введення санкції у розмірі 5% за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних з оборотів які звільнені від оподаткування на ПДВ тощо.

 

 ГОЛОСУВАЛИ:

Щодо запропонованих змін до законодавства та надіслання їх на розгляд Міністерству фінансів України, комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, ДПС Україні, Громадській раді при ДПС України, Громадській раді при ОДА.

 

За: 19  Проти: 0 Утримались: 0

 

ВИРІШИЛИ: надіслати пропозиції до Міністерству фінансів України, комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, ДПС Україні, Громадській раді при ДПС України, Громадській раді при ОДА.

 

2.    СЛУХАЛИ: Волощук М.Г., яка повідомила, що на сьогодні Урядом підготовлена концепція податку на виведений капітал, який може замінити податок на прибуток. Уряд пропонує додаткові стимули для інвестицій. Зараз інвестиції, які підприємці роблять в власний бізнес, обкладаються 18%. Уряд пропонує ці кошти інвестувати у розвиток власного бізнесу, це  підвищить  економічну активність, створення нових робочих мість та збільшить надходження до  бюджетів.

 

ВИСТУПАЛИ: Русин В.Д., Пазина Р.О..

 

Голова Громадської ради                                                                   Пазина Р.О.

 

Секретар Громадської ради                                                               А.В.Дацюк