Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Головному управлінні ДПС у Закарпатській області – підсумкове засідання Громадської ради

, опубліковано 31 грудня 2021 о 11:00

В Ужгороді, 30 грудня 2021 року, відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. В заході взяв участь заступник начальника ГУ ДПС у Закарпатській області Вадим Сульо.

Під час засідання члени Громадської ради обговорили актуальні податкові питання та новації, які торкнуться платників податків у 2022 році. Зокрема, йшлося про те, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, згідно з вимогами Податкового кодексу, з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Це передбачено Законом України від 30.11.2021 № 1914-ХІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Крім того, обговорили те, що з 1 січня 2022 року ФОП – єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані вести облік товарних запасів та підтверджувати їх походження первинними документами.

Також учасники засідання оцінили надання Податковою службою сервісів онлайн через «Електронний кабінет платника». Зокрема, це подання податкової звітності; пошук фіскального чека та акцизної марки; подання запитів, заяв для отримання інформації; отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом; отримання інформації про граничні терміни сплати податків та зборів; реєстрацію податкових накладних та розрахунків коригування до них в Єдиному реєстрі податкових накладних.

На завершення заходу Вадим Сульо – заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області подякував членам Громадської ради за активну громадську позицію та побажав всім у 2022 році міцного здоров’я, впевненості у завтрашньому дні та нових звершень.

ДПС у Закарпатській області