Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області відбулось засідання президії Громадської ради

опубліковано 22 грудня 2023 о 13:46

Напередодні, 21 грудня 2023 року, відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. Основний акцент заходу був зосереджений на Законі України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» та застосунку «Моя податкова» від ДПС, який доступний користувачам.

Про нюанси Державного бюджету України на 2024 рік поінформувала Марта Волощук, заступник голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області.

За словами Марта Волощук доходи державного бюджету у 2024 році затверджено в сумі 1 768,5 млрд гривень. Основними чинниками формування дохідної частини стали: продовження справляння військового збору (крім оподаткування військовим збором доходів у вигляді грошового забезпечення в період дії правового режиму воєнного стану відповідно до підпункту 1.7 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України); спрямування податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців, що сплачується (перераховується) згідно з Податковим кодексом України, у розмірі 75 % на відповідній території України (крім території міста Києва) та в розмірі 40 % – на території міста Києва, до спеціального фонду державного бюджету; продовження норми щодо зарахування збільшеного нормативу ПДФО до місцевих бюджетів на рівні 64 % за рахунок зменшення нормативу зарахування ПДФО (21 %) до державного бюджету; поквартальне нарахування та сплата податку на прибуток підприємствами з річним доходом понад 40 млн гривень; застосування диференційованих ставок рентної плати на природний газ та збереження діючих ставок на нафту та газовий конденсат; зарахування 95 % рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення (природного газу, нафти та газового конденсату) до державного бюджету та 5 % до місцевих бюджетів за місцем видобутку корисних копалин; спрямування доходів Державного дорожнього фонду до загального фонду державного бюджету (при цьому зберігається зарахування 13,44 % акцизного податку з пального до бюджетів територіальних громад); незастосування у 2024 році до ставок податків, визначених в абсолютних значеннях, а саме: до акцизного податку, екологічного податку та рентної плати, індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції; застосування чинних ставок оподаткування з основних податків.

Про мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС поінформувала присутніх Алла Дацюк – начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Закарпатській області.

– «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. Від сьогодні мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний користувачам. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS, – зазначила Алла Дацюк.

За її словами в додатку громадяни та суб’єкти господарювання можуть отримати, зокрема:

– інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР;

– направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів;

– подати податкову декларацію про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки;

– переглянути інформацію про стан розрахунків з бюджетом;

– сплатити податки з використанням платіжних систем;

– отримати інформацію про результати обробки документів;

– доступ до реєстрів.

ДПС у Закарпатській області