Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпатські податківці взяли участь в урочистостях біля пам'ятника Августину Волошину

опубліковано 15 березня 2024 о 11:06

Сьогодні, 15 березня 2024 року, представники Головного управління ДПС у Закарпатській області долучилися до урочистих заходів, присвячених 85-й річниці проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчю від дня народження Августина Волошина, видатного політичного, культурного та релігійного діяча, президента Карпатської України.

15 березня 1939 року Сойм Карпатської України ухвалив Конституцію, державну мову – українську, синьо-жовтий прапор та національний гімн «Ще не вмерла України...». Недовгий період існування Карпатської України став однією з найяскравіших сторінок багатовікової боротьби за встановлення української державності.

Урочистості відбулися на набережній Незалежності в Ужгороді. Представники державних і місцевих органів влади, військові, духовенство та громадськість поклали квіти до пам'ятника Августину Волошину, день народження якого припадає на 17 березня. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих у боротьбі за свободу та незалежність України.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор підготував мистецько-патріотичну акцію «Моя Карпатська Україно!», під час якої артисти виконали Гімн України, а також патріотичні та стрілецькі пісні, серед яких «Повіяв вітер степовий», «Гей, ви стрільці січовії», «Зродились ми великої години», «Понад Хустом ворон кряче».

Представники ДПС у Закарпатській області висловлюють глибоку повагу до борців за свободу і незалежність України та наголошують на важливості вшанування пам'яті героїв Карпатської України для збереження історичної пам'яті та виховання патріотизму в молодого покоління.

ДПС у Закарпатській області