Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Школярі Перечина отримали перші знання про бюджет та податки

, опубліковано 03 грудня 2019 о 17:32

Днями відбулася зустріч фахівців Перечинської ДПІ Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області з десятикласниками Перечинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Мета зустрічі – ознайомлення підростаючого покоління зі значенням та місцем податків, зборів, платежів у житті держави і суспільства, формування економічної грамотності та податкової культури у школярів – майбутніх платників та податківців.

Фахівці інспекції ознайомили дітей з цікавими податками сьогодення та наголосили, що сплата податків та зборів є конституційним обов’язком кожного громадянина. А у випадках порушення законодавства платники податків мають нести відповідальність.

Старшокласники також дізнались про податкову знижку, скористатись правом на отримання якої вони зможуть під час навчання у середньо-спеціальних та вищих навчальних закладах у разі, якщо форма навчання буде платною. Учні не лише уважно слухали цікаву розповідь, але й брали активну участь в обговоренні питань та залюбки ділилися враженнями від почутого.

Зацікавлені діти ставили запитання щодо напрямків діяльності податкової служби начальнику Перечинської ДПІ Ганні Мулесі, яка залюбки відповідала та коментувала запитання та думки школярів. Отримані перші знання про бюджет та податки сприятимуть не тільки зростанню податкової свідомості дітей, а й стануть в нагоді під час практичного використання податкових знань у їх дорослому житті.

За матеріалами Ужгородського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області