Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Іршаві податківці інформували платників про новації податкового законодавства у 2021 році

, опубліковано 24 лютого 2021 о 10:18

Працівники Іршавської державної податкової інспекції постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами, підприємцями та керівниками підприємств.

Наразі увага бізнесу і податківців сконцентрована на кампанії декларування доходів громадянами та новаціях в застосуванні реєстраторів розрахункових операції, зокрема переваг для бізнесу від використання програмних РРО.

Деклараційна кампанія доходів, отриманих у 2020 році стартувала 1 січня і триватиме до 1 травня 2021 року. Громадянам, які отримали неоподатковані доходи, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік, а також сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір - 1,5 %.

Що стосується використання РРО, то з 1 січня 2021 року касові апарати зобов’язані використовувати ті, хто здійснює реалізацію:

- технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Також потрібно використовувати РРО ФОП-платникам єдиного податку II-IV групи, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищив 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році – 1 320 000 грн).

Водночас, податківці наголошують, що застосування програмного РРО (ПРРО) має суттєві переваги над класичними реєстраторами розрахункових операцій, а саме:

- відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);

- відсутність експертизи для комерційних ПРРО;

- пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android;

- онлайн реєстрація в контролюючому органі;

- виключно електронний документообіг;

- безкоштовність (програмне рішення ДПС).

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області