Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інформують тячівських платників про нюанси декларування доходів та новації в застосуванні РРО

, опубліковано 25 березня 2021 о 15:45

Працівники Тячівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Закарпатській області інформують і роз’яснюють суб’єктам господарювання та громадянам актуальні норми податкового законодавства. Зокрема, актуальні наразі норми щодо декларування доходів та застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Податківці, з дотриманням карантинних вимог, відвідують магазини та торгові центри, в спеціально відведених місцях розміщують листівки та плакати з довідковою інформацією. Крім того, роз’яснювальна робота постійно проводиться в Центрі обслуговування платників.

В ході спілкування з платниками, податківці наголошують, що  громадяни, які впродовж 2020 року отримували доходи не від податкових агентів, чи під час виплати яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи. Крім того, мають обов’язок подавати декларацію і громадяни, які отримали спадок чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення. Задекларувати такі доходи необхідно до 1 травня 2021 року.

Використання РРО з 1 січня 2021 року – украй необхідна інформація для платників податків, адже з нового року розширилось коло платників податків, які зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій. Зокрема, це стосується тих платників податків, які здійснюють реалізацію:

- технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Також податківці радять слідкувати за інформаційними повідомленнями від податкової на офіційному сайті Територіальних органів ДПС у Закарпатській області та офіційній сторінці ДПС у Закарпатській області у соцмережі Фейсбук.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області