Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації РРО, декларування доходів та переваги "Електронного кабінету" інформували міжгірські податківці

, опубліковано 19 квітня 2021 о 16:34

У центрі обслуговування платників Міжгірської ДПІ у Головного управління ДПС у Закарпатській області проходять тренінги для платників податків. В ході цих заходів працівники податкової інспекції роз’яснюють зміни до законодавства стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій, декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, переваги користування Електронним кабінетом.

Зокрема, податківці інформують суб’єктів господарювання про те, що з 1 січня 2021 року зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій платники податків, які здійснюють реалізацію:

- технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Водночас, працівники Міжгірської ДПІ зазначають, що обов’язок щодо декларування доходів, отриманих у 2020 році, у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Крім того, податківці навчають охочих користуватись безкоштовним та безпечним рішенням від Державної податкової служби України для звітування онлайн – «Електронний кабінет платника». Цей електронний сервіс поєднав у собі ряд можливостей. Це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./.

За матеріалами Міжгірської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області