Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок подання квартальної звітності за новими формами та декларування доходів

, опубліковано 30 квітня 2021 о 13:20

Працівники Перечинської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області роз’яснюють суб’єктам господарювання та громадянам особливості подання квартальної звітності за новими формами та декларації про майновий стан і доходи.

Зокрема, за словами працівників податкової служби починаючи з 1 квітня 2021 року платники податків щокварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, подають об’єднану звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Розрахунок).

Форма та Порядок заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску і Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску», зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 січня 2015 року №111/26556 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15.12.2020 року № 773).

Також податківці зазначають, що до складу Розрахунку входять 6 додатків, які є невід’ємною його частиною, і подаються до контролюючого органу у складі такого Розрахунку.

Заповнення показників у Розрахунку та додатках здійснюється з розбивкою по місяцях звітного кварталу.

Всі реквізити Розрахунку та додатків є обов’язковими для заповнення.

Останній день подання Розрахунку за 1 квартал 2021 року для платників податків – 11 травня 2021 року.

Крім того, в ході спілкування з платниками, податківці наголошують, що громадяни, які впродовж 2020 року отримували доходи не від податкових агентів, чи під час виплати яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи. Також мають обов’язок подавати декларацію і громадяни, які отримали спадок чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення. Задекларувати такі доходи необхідно до 1 травня 2021 року.

За матеріалами Перечинської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській