Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Міжгірської ДПІ навчали громадян декларувати доходи онлайн

, опубліковано 30 квітня 2021 о 14:41

Впродовж Кампанії декларування 2021, яка завершується сьогодні, враховуючи карантинні обмеження, для громадян була актуальною тема подання декларації про отримані доходи впродовж 2020 року онлайн.

Відтак працівники Міжгірської ДПІ проводили для всіх охочих тренінги та практикуми, в ході яких насамперед роз’яснювали громадянам, що задекларувати доходи, тобто подати декларацію, можна особисто, або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання. У податковій службі рекомендують декларацію про доходи подавати в електронному вигляді, через Електронний кабінет платника, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис. А також інформували громадян про право на отримання податкової знижки.

«Електронний кабінет платника» знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./.

Переглянути відеоурок заповнення декларації про доходи можна за посиланням: https://youtu.be/ifj8d0stTA0.

Працівники ДПІ також нагадують платникам податків про сервіс «InfoTax», яким можна користуватись через месенджери Telegram та Viber, а також рекомендують громадянам та суб’єктам господарювання підписуватись на сторінки ДПС у Закарпатській області (https://www.facebook.com/tax.zakarpatia) та Державної податкової служби України (https://www.facebook.com/TaxUkraine) у Фейсбук, щоб завжди бути в курсі актуальних норм податкового законодавства.

За матеріалами Міжгірської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області