Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перечинські податківці ведуть активну роз’яснювальну роботу з питань податкового законодавства

, опубліковано 03 червня 2021 о 11:12

Днями працівники Перечинської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області провели робочі зустрічі з громадянами та суб’єктами господарювання.

В ході зустрічей з громадянами податківці приділили увагу питанню оподаткування доходів, отриманих в результаті прийняття ними у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав.

За словами податківців, об’єкти дарування, подаровані платнику податку іншою фізичною особою, оподатковуються згідно з правилами, встановленими розд. IV ПКУ для оподаткування спадщини.

Вартість будь-якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями (обдарованими), які не зазначені у п.п. 174.2.1 п. 174.2 ст. 174 ПКУ, оподатковується за ставкою 5 відс.

За нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об’єкти спадщини (дарування), що успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення.

Крім того, працівники Перечинської ДПІ, роз'яснили фізичним особам-підприємцям, що здійснювати роздрібний та оптовий продаж алкогольних та тютюнових виробів можна виключно при наявності відповідної ліцензії. А відтак податківці поінформували підприємців про порядок отримання таких ліцензій.

Під час зустрічі фахівці поінформували платників податків про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС та рекомендували підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм.

За матеріалами Перечинської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області