Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Свалявській ДПІ обговорювали встановлення ставок місцевих податків і зборів

, опубліковано 11 червня 2021 о 15:39

Ганна Лендєл, начальник Свалявської ДПІ провела робочу зустріч із представниками територіальних громад з питань встановлення ставок місцевих податків і зборів.

Зокрема Ганна Лендєл, разом з працівниками ДПІ, провела робочу зустріч з представниками Свалявської, Полянської та Нелiпинської територіальних громад.

Під час зустрічі податківці розповіли присутнім про мінімальні та максимальні ставки місцевих податків зборів, про податкові пільги зі сплати місцевих податків зборів, які встановлюються рішенням рад територіальних громад, зокрема, по єдиному податку, податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, плати за землю, туристичного збору, збору за місця паркування транспортних засобів.

Начальник ДПІ звернула увагу присутніх щодо термінів прийняття рішень про встановлення відповідних місцевих податків і зборів та порядку повідомлення контролюючих органів про прийняті ставки та пільги.

Податковим законодавством передбачено прийняття Територіальними громадами рішень про встановлення місцевих податків та зборів, а також податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня 2021 року.

Варто зазначити, що рішення в електронному вигляді територіальним громадам необхідно надіслати у десятиденний строк з дня прийняття, але не пізніше 25 липня 2021 року, до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та/або зборiв.

Електронні форми додатків розміщені на офіційному веб-порталі ДПС у роздiлi Законодавство/Податкове законодавство/Постанови Кабінету Міністрів України/Постанова КМ України від 28.12.2020 № 1330 «Про затвердження Порядку та форм надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів» (https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/postanovi-kabinetu-ministr/75096.html).

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області