Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рахівській ДПІ інформують платників про можливості «Електронного кабінету» та нюанси одноразового декларування

, опубліковано 28 липня 2022 о 16:44

У Рахівській державній податковій інспекції фахівці провели навчання з новоствореним ФОП щодо можливості застосування «Електронного кабінету платника» для подання податкової звітності, зокрема, подання податкової декларації платника єдиного податку фізичної особи підприємця, подання декларації про майновий стан і доходи. А також поінформували платників про можливість отримання роз'яснень та новин у сфері оподаткування через електронні сервіси та соцiальнi мережі.

Також податківці роз’яснюють відвідувачам ДПІ нюанси кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, звертаючи увагу на те, що держава надала можливість одноразово подати декларацію, задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки, сплатити одноразовий, таким чином, легалізувати свої доходи.

Зокрема, спеціальному декларуванню підлягають: валютні цінності, нерухоме майно (земельні ділянки, об'єкти житлової і нежитлової нерухомості), рухоме майно та iншi об'єкти (частки (паї) у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права, цінні папери тощо).

Не потребують подання декларації наступні активи:

1) об’єкти нерухомості, що розташовані в Україні:

- квартири, площею до 120 кв. м; - будинки, площею до 240 кв. м;

- нежитлова нерухомість некомерційного призначення, площею до 60 кв. м.

2) земельні ділянки:

- загальна площа яких не перевищує норми у межах безоплатної передачі (ст. 121 Земельного кодексу України);

3) один транспортний засіб особистого некомерційного використання (легковий автомобіль з об'ємом двигуна до 3000 куб. см та/або вартістю до 400 тис грн, мотоцикл, об’ємом двигуна до 800 куб. см):

4) інші активи, сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень станом на дату завершення періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Подання одноразової (спецiальної) добровільної декларацiї не є окремим спеціальним порядком офiцiйного визнання або підтвердження державою фактів виникнення, переходу або припинення прав на активи, щодо яких подається така одноразова (спецiальна) добровільна декларація.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору (визначених підрозділом, та відображається ним в одноразовій (спецiальнiй) добровiльнiй декларації.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області