Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тячівська ДПІ: про новації податкового законодавства у період воєнного стану – під час робочих зустрічей

, опубліковано 29 липня 2022 о 15:13

Днями відбулись робочі зустрічі начальника Тячівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області Євгенія Сими з головою Усть-Чорнянської територіальної громади Петром Костяком і головою Тересвянської територіальної громади Ігорем Грабарем.

Під час заходів Євгеній Сима ознайомив керівників громад з основними новаціями податкового законодавства у період воєнного стану, розповів про аспекти Закону України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», звернув увагу на нововведеннями при подачі звітності в електронній формі з використанням «Електронного кабінету платника». Також куерівник податкових органів Тячівщини поінформував присутніх про новації Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгiвлi, громадського харчування та послуг» від 23 серпня 2000 року №1336.

Учасники робочих зустрічей обговорили і додаткові джерела наповнення дохідної частини бюджету Усть-Чорнянської територіальної громади та Тересвянської територіальної громади. Відтак, на основі обговорень, домовилися активізувати співпрацю у напрямку скорочення наявної податкової заборгованості з місцевих податків та зборів, як додаткового резерву наповнення бюджету.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області