Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Свалявська ДПІ: платникам про внесені зміни до Податкового кодексу України, які діють у 2022 році

, опубліковано 05 серпня 2022 о 15:29

Працівники Свалявської ДПІ розповідали платникам про внесені зміни до Податкового кодексу України, які діють з 2022 року в частині оподаткування податком на додану вартість.

Так, для обрахунку загального обсягу здійснених операцій для цілей обов’язкової реєстрації платником ПДВ (досягнення 1 млн грн) враховуються також операції, здійснені через встановлений спеціальний застосунок або додаток на смартфонах, планшетах чи інших цифрових пристроях.

Продовжено на 5 років режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання та імпорту відходів та брухту чорних і кольорових металів, а також паперу та картону для утилізації. При постачанні відходів і брухту чорних і кольорових металів в режимі звільнення від оподаткування ПДВ запроваджено загальний порядок пропорційного віднесення сум ПДВ до податкового кредиту.

На 4 роки продовжено касовий метод для операцій з постачання, передачі, розподілу електричної та/або теплової енергії, вугілля та/або продуктів його збагачення, послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Також, касовий метод застосовується до операцій з постачання послуг абонентського обслуговування.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області