Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рахівська ДПІ: громадяни можуть скористатися можливістю одноразого добровільного декларування до 1 вересня

, опубліковано 15 серпня 2022 о 16:10

Працівники Рахівської ДПІ інформують громадян, при їх зверненні до ДПІ, про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів.

Зокрема, звертають увагу громадян, що кампанія декларування передбачає можливість добровільно та цивілізовано легалізувати свої активи, з яких не було сплачено податки. При цьому зауважують, що у разі декларування активів та сплати певного відсотка податків такі громадяни уникнуть кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Також податківці наголошують платникам, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування триває до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, в електронній формі з урахування вимог, встановлених розділом ІІ Податкового кодексу України, та особливостей, встановлених підрозділом 94 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області