Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Виноградівській ДПІ громадяни дізнаються про можливість одноразового добровільного декларування

, опубліковано 27 вересня 2022 о 15:55

Днями в ДПІ у Виноградівському районі Головного управління ДПС у Закарпатській області проведено зустріч з платниками податків Виноградівщини щодо роз’яснення нюансів одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час зустрічі податківці розповіли про основні аспекти одноразового добровільного декларування, зокрема, хто може скористатися правом та в який спосіб і терміни необхідно подати декларацію.

Фахівці податкової звернули увагу присутніх на те, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

«Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації», – повідомила старший державний інспектор відділу податкових сервісів Виноградівської ДПІ Тетяна Савко.

Також присутні дізналися, що декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

На завершення заходу фахівці надали вичерпні відповіді на запитання платників щодо теми зустрічі.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області