Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Свалявська ДПІ: добровільне одноразове декларування доходів громадян триває до 1 березня 2023 року

, опубліковано 24 листопада 2022 о 13:43

Фахівці Свалявської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області інформують відвідувачів інспекції про особливості добровільного одноразового декларування доходів громадян, яке проводиться з 1 вересня 2021 року та продовжено до 1 березня 2023 року.

Податківці звертають увагу на обмеження щодо осіб, які можуть скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням.

Скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до цього Кодексу є чи були платниками податків.

Декларантами не можуть бути особи:

- які станом на дату початку періоду одноразового добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлена опіка/піклування.

- які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції (крім тих, які претендували або претендують на зайняття посад, перебування на яких вимагає чи вимагало від особи подання відповідної декларації, та не були призначені або обрані на відповідні посади).

 За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області